Ral Montaža

Pojam "RAL montaža" koristi se za montažu prozora. U predgovoru smjernice za instalaciju RAL montaže,udruge za osiguranje kvalitete za prozore i prednja vrata, sljedeće se odnosi na pojam "RAL instalacija":

"Stanje tehnike opisano u smjernicama uvedeno je kao osnova za RAL prozor s oznakom kvalitete + ugradnja. To je rezultiralo sljedećim razdobljem, pogrešnom uporabom "RAL montaže" kao sinonima za ugradnju prema prihvaćenim pravilima tehnologije.

Pod privrednim pritiskom posljednjih godina, ti se zahtjevi ponekad smatraju pretjeranim ili čak "luksuz montažom". Ali to je samo znak nedostatka stručnosti o promijenjenim potrebama.

Ne postoji "RAL montaža" u smislu te riječi. Ugradnja u skladu sa specifikacijama smjernica za instalaciju u skladu je samo s opće prihvaćenim pravilima tehnologije. RAL pečat kvalitete prozora i ulaznih vrata danas uvijek uključuje osiguranje kvalitete proizvoda i njihovu ugradnju. Stoga tvrtke s oznakom kvalitete RAL-a ispunjavaju sadržaje formulirane u smjernicama na dokazivo izvanredan način.

Prema svojim smjernicama za kvalitetu, koriste samo obučeno osoblje za montažu, dokumentiraju montažu i podliježu dobrovoljnom neutralnom nadzoru. Konkretno, kompanije s oznakom kvalitete moraju ispunjavati sljedeće zahtjeve:

 • Dopuna opisa sistema primjerima povezivanja koje procjenjuje institut za ispitivanje
 • Imenovanje odgovorne osobe za montažu, koja sudjeluje na seminarima za RAL montažu.
 • Unutar firmine instrukcije za montere.
 • Vanjski nadzor montaže na gradilištu koje je odabrao institut za ispitivanje.
 • Objektno specifično planiranje rada s detaljima montaže.
 • Upotreba prikladnih materijala za povezivanje.
 • Inspekcija i dokumentacija o kvaliteti izvršenja od strane nadzornog lica gradilišta.
 • Slučajni pregled i dokumentiranje građevinskih projekata od strane voditelja montaže za osiguranu kvalitetu rada.
 • Pregled kontrola kvalitete u kontekstu vanjskog nadzora od strane Instituta za tehnologiju prozora - ift Rosenheim.

To je u prirodi stvari, da samo kompanije, nakon dugog pregleda od strane Instituta za tehnologiju prozora, Udruge za kvalitetu prozora, fasada i ulaznih vrata e. V. dobiju RAL oznaku kvalitete i mogu ponuditi i ugraditi proizvode i usluge s oznakom kvalitete RAL. "

- RAL osiguranje kvalitete prozori, fasade i ulazna vrata e. V.: Smjernice za planiranje i izvođenje instalacija prozora i ulaznih vrata za novogradnju i obnovu (mart/ožujak 2014, dostupno na web stranici Udruge proizvođača prozora i fasada).

Osim toga, navedeno je na stranici 6 Smjernica zajednice za smjernice ožujka 2014 .:

 

 
"S obzirom na usklađenost sa zahtjevima EnEV-a za ugradnju prozora i vanjskih vrata, poglavlje 8 ovih smjernica predstavlja cijeli niz primjera instalacija za novu gradnju kao i za zamjenu prozora u postojećim zgradama, uključujući i dokaze vezane uz toplinu. To su ne-vezna ostvarenja, tj.  Postoji i druga detaljna obuka npr. mogućnost pričvršćenja ili brtvljenja. Zahtjevi za konstrukcijsko spajanje prozora, vanjskih vrata i fasada nisu materijalno povezani, već su orijentirani na funkciju. "

 

Vodič za montažu je zadnji put ažuriran u ožujku 2014. godine.

Postoje mnogi razlozi za novi vid ugradnje porzora i vanjskih vrata i fasada sa RAL osobinama a to su:

 • Idealna metoda montaže
 • Alternativne metode montaže i instalacije
 • „RAL Montaža“ kao privilegija proizvođača brtvenih traka
 • Sustav za brtvljenje koji se može raspršiti za spojne spojeve: RAL ugradnje s trakom koje su odobrene nadležnih instituta za ispitivanje.
Slika 98

Presjek montaže prozora po „RAL montaži“

Slika 99

Presjek ugradnje prozora po RAL-u i pomicanje okvira prozora u EPS izolacijski sloj, kako se ne bi vidjeli duboki prozor na fasadi unatoč visokoj debljini izolacije

Slika 100

Presjek ugradnje prozora po RAL-u i pomicanje okvira prozora u EPS izolacijski sloj, kako se ne bi vidjeli duboki prozor na fasadi unatoč visokoj debljini izolacije

0 0